Vissza a fooldalra

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk"

  

Vadak

Újvilágon az értelmes élet még viszonylag fiatal, még a népek nagy része civilizálatlan, vad, alig emelkedik ki az állati sorból. Ezek a csoportok nagy veszélyt jelentenek egymásra és a civilizáció lassan növekvő foltjaira. Az itt következő leírások általánosságban a különböző fajok vad törzseiről szólnak, vagy a civilizáció alsóbb lépcsőfokain kapaszkodó népekről. Az ebben foglaltak nem feltétlenül jellemzőek a civilizált csoportokra, és nem kötelezően jellemzőek a játékos karakterekre. A felsorolt specialitásokat nem kaphatják meg automatikusan játszó karakterek, de a karakter megalkotásakor a Mesélővel egyeztetve beleszőhetik a képzettségek közé.

Az első regény helyszíne Nyírsziget, s az Aranyút folyó bal partján húzódó vadon. Veszélyes hely, hiszen az itt lakó törzsek már érintkeznek a civilizációval, technikailag nem teljesen elmaradottak, sőt, a régmúltban leromboltak egy virágzó várost, tehát katonai erejük is jelentős. Nyírsziget városa állandóan meg-megújuló harcot vív velük. Az erőviszonyok változásának megfelelően vagy a vad hordák akarják kifosztani a várost, vagy a város szeretne területet kihasítani magának a folyó partján. Egyenlőre egyik fél sem járt sikerrel.

Macskaember Ork Tündérke

A vadon ezen területén jelenleg orkok, macskaemberek, tündérkék, és nágák élnek jelentős számban, de vannak kisebb elf törzsek, és egyéb fajok apró közösségei. Nyírsziget főtanácsosának újabb kolonizációs tervei miatt a vad törzsek, melyek általában egymással is igen ellenséges viszonyban vannak, jelenleg laza szövetségbe tömörültek.

Még többet a vadakról!