Vissza a fooldalra

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk"

  

Társadalom

Életmód, szokások, lehetőségek

Újvilág társadalma nagyban hasonlít arra a világra, melyben jelenleg élsz. A legtöbb itteni szokást és szabályt ott is alkalmazhatod. Ha pontosabb meghatározást kívánsz, akkor a társadalmi formák, berendezkedés, a lények viszonya egymáshoz leginkább a föld ókori állapotainak felel meg i.e. II. évezredtől időszámításunk kezdetéig, valamint egyes területeken a földi kora középkor társadalmi berendezkedése valósul meg.
Ha több ismeretet kívánsz megszerezni a társadalomról, ajánlom a görög városállamok, vagy a Róma történelmének tanulmányozását, vagy a kora középkori lovagi társadalmat. Persze egzotikusabb tájakra is kalandozhatsz ( Egyiptom, Kína, Japán, vagy valamelyik nagy indián birodalom ).
Egy-egy településen a lakók nagy része még ismeri egymást, vagy legalábbis a saját környezetét, hisz nincsenek több milliós metropoliszok. A társadalmi megbecsülésnek vagy megvetésnek így elég nagy súlya van. A bátor vagy nagylelkű tettek híre éppen úgy sokat nyom a latban egy-egy lény megítélésében, mint a kétes hírnév, az eljátszott becsület. A kalandozók tettei nem csak a közvetlen fizetségben vagy büntetésben mérhetőek, hanem az illető későbbi életében meghatározó szerepet játszhatnak.
Könnyen előfordulhat, hogy noha a feladatért felkínált jutalom csekély, a társadalmi megbecsülés bőven kárpótol ezért. A legtöbb helyen igen sokat adnak az adományozott címekre, a felvett, vagy mások által kitalált ragadványnevekre, jelzőkre.