Vissza a fooldalra

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk"

  

Időrendi táblázat

i.sz. 2174.
(mágia előtt 2714.)
A Földön két nagy cég verseng a még fellelhető erőforrásokért. A népesség elérte a 20 milliárdot, s míg a mamutcégek a környező bolygók kolonizálásán fáradoznak, addig a népesség nagy része szerepjátékos összejöveteleken kapcsolódik ki.
i.sz. 2197. (m.e. 2691.)
Létrehozzák az első önellátó Mars-kolóniát, míg a Földön kezd eldurvulni az erőforrásokért folytatott harc.
i.sz. 2215. (m.e. 2673.)
A kor csúcstechnikájával felszerelt terraformáló állomást állítanak pályára a Vénusz körül, fedélzetén - a Föld legjobban sikerült génsebészeti termékeivel - 48 tudóssal.
i.sz. 2218. (m.e. 2670.)
A Vénusz állomás mielőtt belépne a Föld Vénusz-árnyékába rádióüzenetet fog: a Földön kitör a háború. Mire a terraformáló állomás kilenc óra múlva kilép az árnyékból, a Föld helyén már csak egy második napot talál…
Az állomás folytatja eredeti tevékenységét, de a tudósok engedve játékszenvedélyüknek, új tervet találnak ki : befejezik a Vénusz terraformálását, de nem az eredeti tervek szerint…
m.e. 2669.
A 34-es számú szonda életjeleket észlel a déli félteke kettes kontinensén. A tudóscsoport felveszi a kapcsolatot a Vénusz őslakóival, melyeket nagyfokú hasonlóságuk miatt sárkányoknak neveznek el.
m.e. 2235. A légkör összetétele elérte a régi föld légkörnek megfelelő összetételt, melyet megfelelő növényvilággal stabilizáltak. Megkezdődhetett az új világ betelepítése, a tudósok megalkotják az összes földi fajt, majd elkezdik megvalósítani a szerepjátékos világok fantázialényeit.
m.e. 2236.
Megalkotják az Újvilág szabálykönyvét - melyet a következőkben olvashatsz -, melyben lefektetik a három alaptételt:
  • Az állomás lakói közvetlenül nem avatkozhatnak be egyik létforma javára sem.
  • Nem engedik, hogy a technika meghaladja a XV-századi európai technikát, ezzel biztosítva, hogy az Újvilág örökre megmaradjon.
  • Minden lényt el kell pusztítani, aki egyszerre több mint 100 másik intelligens lény halálát okozza.
mágia után 280. A jelen leírás ebben az időpontban rögzíti a világ helyzetét.