Vissza a fooldalra

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk"

  

Az on-lline, fórumos RPG szabályai

Jelenleg fórum nem üzemel. Ebben a közeljövőben nem tervezek változást, de bármi megtörténhet.

Saját karaktered cselekedeteit érthetően, a fórumozás jelölési szabályainak megfelelően írd le, és igyekezz betartani a helyesírási szabályokat is! Tartózkodj a nem nyomdaképes szavak használatától!

Igyekezz úgy játszani, hogy játékoddal illeszkedj a világkoncepcióba, és játékosátrsaidnak ne okozz kellemetlenségeket!

Fogadd el, hogy ha a fórum valamely nyilvános helyszínére belép a karaktered, s ott jelen van, akkor mások, akár olyan személyek is, akiket nem ismersz reagláhatnak jelenlétedre és cselekedeteidre, s velük ekkor játékba bonyolódhatsz! Nem zárkózhatsz el a játék elől, nem alkothatsz külön közösséget a fórum közösségén belül csak pár barátoddal!

Más user karakterét te nem mozgathatod, beszéltetheted, hacsak nem bírod az illető hozzájárulását ebben az ügyben. Egyetlen kivétel van ez alól: ha a játékostársad előzetes értesítésed nélkül félbehagyja a játékot, s akár több napon át is ezzel befagyasztja a karatered, akkor egy reag erejéig rendezheted úgy a körülményeket, hogy lezárható legyen az a játék. De ekkor is törekedj arra, hogy a társad karakterének helyzetében minél kevesebb változást idézz elő!

Bár más fórumjátékokban általában tilos játékos karaktereknek más játékos karakterek életére törni, de ez így nem valósághű. Itt nincs ilyen korlátozás, elvégre ez egy elég kegyetlen, középkori világ. Tehát meg lehet ölni más karaterét, de jól gondold meg, hogy érdemes-e!

Tartsd szem előtt, hogy a karaktered egy közösség részese, és cselekedeteiért felelősséggel tartozik. Mivel az istenek ezen a világon valósak és tevékenyek, elég kevés olyan tett van, mely teljes homályban maradhat, ha éppen valami nagyobb hatalom fel kívánja deríteni.

Igyekezz együttműköni játékostársaiddal, hisz egymással játszani mindig élvezetesebb, mint egymás ellen! Ez abban az esetben is így igaz, ha karaktereitek ellenségek.

Általában véve, a fórumon szinte mindeféle játék szabad, amennyiben az az össez közreműködő és érintett beleegyezésével folyik, de jól gondold át, kik lehetnek az érintettek egyes extrém esetekben!

Ha bármi szabály alkalmazásában nem vagy biztos, akkor kérjél tanácsot admintól, moderátortól! Inkább kérdezz, minthogy aztán nekünk kelljen szankciókat foganatosítani ellened!

Fórumjáték regisztráció