Vissza a fooldalra

"Egyedül félszárnyú angyalok vagyunk, s csak úgy tudunk szárnyalni, ha összekapaszkodunk"

  

Mi is az az on-line, fórumos RPG?

Jelenleg fórum nem üzemel. Ebben a közeljövőben nem tervezek változást, de bármi megtörténhet.

On-line RPG, amikor a szerepjátékot interneten keresztül játszod. A kitalált személy, azaz karakter cselekedeteit, gondolatait itt egy fórumba írod le. Ahhoz, hogy ebbe a fórumba írni tudj, ahhoz regisztrálnod kell magadat, azaz a usert, avagy felhasználót, és a karaktert is.

Fórumozás

A fórum egy olyan oldal az interneten, ahol reagokat, hozzászólásokat lehet olvasni. Elsősorban mások reagjait, de ha már te is regisztráltál, akkor Te is tudsz majd oda írni. Nagyon fontos, hogy ne téveszd össze a fórumot egy csettel!

Egy csetszobában azokkal cseveghetsz, akik éppen jelen vannak, és a beszélgetés rövid beírásokból áll, amikre pár másodpercen belül választ kapsz. A beírt üzenetek később nem olvashatók azok számára, akik éppen nem voltak jelen. Ezzel szemben a fórumon a hozzászólások megmaradnak, és akár egy hét után is kaphatsz rá választ, a párbeszéd tehát nem feltétlenül azonnali.

A fórumon vannak olyan topic-ok, ahol mint user vagy jelen, és úgy írsz, s van olyan, ahol a kitalált karaktered szerepel. Mint user megbeszélheted a játékkal kapcsolatos problémáidat, kérdezhetsz, karakterként pedig mindenféle kalandokat élhetsz át.

Az IC (In Character) fórumjátékban vannak bizonyos általános jelölési szabályok. Ha olyasmit irsz le, amit a karakter cselekszik, akkor azokat a mondatokat tedd *-ok közé! Ha a karaktered megszólal, akkor azt jelölheted egy így: -. Ha pedig magában godol valamit, amit nem mond ki hangosan, akkor azt rakd ~ jelek közé!

Példa:
~ Hát ez nem jött be. ~ * állapitja meg tárgyilagosan, és leteszi a szerszámot. * Majd visszajövök azokért, amit kiválasztottam. * szól a boltosnak, aki jelenleg még udvariasan áll és készségesen bólogat, de amint Lio kifelé indul, összegörnyed a hangtalan röhögéstől. A férfi ezt nem látja, de ha látná, akkor is megértené, elvégre tényleg elég ciki, hogy beiszkolt a boltba egy nő elől. *

Ez egyfajta jelölésrendszer, de vannak egyéb lehetőségek is, minden megállapodás kérdése.